Podcast Livslångt: Björn Flintberg – Mikromeriter for dummies

Tänk om du kunde visa nästan allt du kan i små snygga pusselbitar som alla visar på hela kartan av din kunskap och dina erfarenhet? En stor del av vårt lärande är informellt och syns inte alls när den här ”kompetenskartan” ska ritas. Men du som har många kortare utbildningar eller du som saknar komplett formell utbildning – behöver också kunna samla och visa det du kan.
Arbete pågår för att undersöka hur en sån här karta skulle kunna se ut. Både Sverige och EU jobbar med frågan om mikromeriter eller ”micro credentials” som skulle kunna koppla ihop din karta av lärande. Hör Björn Flintberg digital strateg på RISE förklara hur.

I projektet Kompetenspasset är syftet att ta fram en pilot, en modell och en digital infrastruktur för att synliggöra mikromeriter. Men hur ser de här mikromeriterna egentligen ut och vad kan det handla om för kunskap som syns där? Avsnitt 86 är ett samtal mellan Katarina Pietrzak och Björn Flintberg på RISE – om din hela karta av kompetens. Lyssna på avsnittet här.